Volledig scherm
PREMIUM
Van Driel verzorgt een deel van het regiovervoer in Midden-Brabant. © Van Driel

Kosten regiovervoer stijgen enorm, maar voor klanten verandert er niets

TILBURG - De kosten voor het regiovervoer stijgen met minstens 30 tot 46 procent. Dat is tenminste de verwachting van de stuurgroep Regiovervoer Midden-Brabant. Voor de klanten van de regiotaxi en het leerlingenvervoer verandert er niets. De kosten worden gewoon betaald door de gemeenten.

Bij het Regiovervoer zijn acht gemeenten aangesloten, te weten: Tilburg, Waalwijk, Dongen, Gilze en Rijen, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Goirle en Loon op Zand. Daar moeten de wethouders van financiën overal een gat in de begroting wegwerken. En dat gat verschilt van grootte. Zo krijgt Goirle te maken met een ton extra over 2017, in Loon op Zand is dat 340.000 euro, Waalwijk bijvoorbeeld 410.000 euro en in Tilburg maar liefst acht ton.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. Die weigert al drie dagen met zijn sleutel - en die van zijn buren - goed open te gaan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.