Volledig scherm
De nieuwe Jumbo Foodmarkt in aanbouw op Stappegoor, gezien vanaf de Professor Goossenslaan. © Hein Eikenaar/BD

Kruising Stappegoor nog voor de bouwvak open, met zicht op de nieuwe Jumbo: zwart-wit en gigantisch

VIDEOTILBURG - Met man en macht wordt gewerkt aan de nieuwe kruising op Stappegoor. 

Die moet auto's onder meer richting de parkeergarage onder de nieuwe Jumbo Foodmarkt leiden. Het zwart-witte gebouw is gigantisch. Wie vanaf de Stappegoorweg  komt aanrijden, kan de Euroscoop en sportcomplex T-Kwadraat nauwelijks meer zien liggen.

Maandag start het asfalteren. Einde volgende week, net voor de bouwvak, gaat de kruising open voor verkeer. Het werk begon met Hemelvaart. In de week van 20 augustus volgen de definitieve deklaag en markering. Dit gebeurt in de nacht. 

De Jumbo opent op zijn vroegst eind dit jaar. De megasuper telt 4.400 vierkante meter. Daarnaast is er 1.700 vierkante meter in de plint tegenover de Euroscoop voor andere functies, waarvan bijna eenderde horeca. 

Volledig scherm
Werk aan de kruising in de Stappegoorweg, rechts de nieuwe Jumbo Foodmarkt in aanbouw. © Hein Eikenaar/BD
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.