Volledig scherm
Het kantoor, the office, in de Lochal, waar de nieuwe organisatie neerstrijkt die ontstaat na fusie van bkkc en Kunstbalie. © Mecanoo architecten e.a.

Kunstloc is nieuwe naam na fusie van Kunstbalie en bkkc

TILBURG - Kunstloc is de nieuwe naam voor de organisatie die ontstaat na de fusie van Kunstbalie en bkkc.  De samenvoeging ligt voor de hand: de kennis en netwerken van Kunstbalie (adviesorgaan amateurkunst, cultuureducatie) en bkkc (adviesorgaan professionele kunst) sluiten op elkaar aan. Samengaan moet leiden tot meer efficiëncy en flexibiliteit. 

Kunstbalie zit nu nog aan de Ringbaan Oost, bkkc aan de Spoorlaan. De fusie is met ingang van 1 juni. Aan het eind van het jaar verhuist de nieuwe organisatie naar de LocHal in de Spoorzone. De nieuwe naam heeft een duidelijke relatie met de nieuwe locatie. 

Amateurkunst

Als één provinciaal kennis- en expertisecentrum zet Kunstloc Brabant zich straks in voor het brede kunst- en cultuurveld: cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst. Ook stimuleert de nieuwe organisatie kruisbestuiving tussen kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken. Bij voorbeeld op het gebied van leefbaarheid, landschap, economie en zorg.

Volledig scherm
Chris van Koppen, nu nog directeur van bkkc, straks van Kunstloc foto Kim Pattiruhu © Marieke Plasier

 Directeur van Kunstloc Brabant wordt Chris van Koppen, huidig directeur van bkkc. ,,We bouwen aan een toekomstbestendige sector die volop kansen ziet, samenwerkingen aangaat en waar ruimte is voor vernieuwing en experiment. Kunst en cultuur ontwikkelen onze verbeelding, waardoor we ons andere werkelijkheden kunnen voorstellen, we ons een beeld kunnen vormen van het verleden, kunnen dromen van de toekomst, ons kunnen verplaatsen in een ander.”

Provincie

Gedeputeerde Henri Swinkels: ,,De strikte scheiding tussen amateurs en professionals in het culturele veld, bestaat in de praktijk niet meer. Beiden vinden elkaar, vullen elkaar aan en werken meer en meer samen. Daarom is het mooi dat deze twee provinciale uitvoeringsorganisaties de handen ineen slaan.  Ik heb er alle vertrouwen in dat zij samen nog meer kunnen bereiken dan apart.”

Vanaf nu zijn de medewerkers van Kunstloc Brabant te volgen op Instagram via @Kunstloc. Wekelijks geeft iemand anders een inkijkje in de totstandkoming van een nieuwe, gezamenlijke organisatie en de voorbereiding van de verhuizing.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.