Volledig scherm
© Thinkstock

Leden Were Di: wel samenwerken met NOAD en Longa, niet snel fuseren

TILBURG – De leden van voetbalclub Were Di hebben maandagavond tegen een snelle fusie met Longa en NOAD gestemd.

Tijdens de algemene ledenvergadering stond de deelname van de verenigingen aan werkgroepen die de fusie verder onderzoeken op de agenda. Er kon gestemd worden vóór de fusie, tegen de fusie, of voor een samenwerking die op termijn mogelijk tot een fusie kan leiden.

De leden kozen massaal voor de laatste optie, maar die behoort volgens de gemeente helemaal niet tot de mogelijkheden. Were Di hoopt dat de gemeente door de uitspraak van de leden serieus naar deze vorm van samenwerken wil kijken. Het tempo waarin de fusie van Were Di met Longa en NOAD wordt doorgevoerd, wordt bij die eerste club nu als veel te snel ervaren.

De werkzaamheden op het sportpark van de toekomstige fusieclub zijn ondertussen al in volle gang. Op 16 november bespreekt de raadscommissie Leefbaarheid van de gemeente het verdere verloop van de fusie.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.