Leven en laten leven in de Veestraat

VIDEOTILBURG - De Veestraat in de binnenstad is een volkse straat met eigen regels. Iemand die zich aanpast wordt met open armen ontvangen. Wie de politie belt als de muziek luid staat, kan beter verhuizen.

Het is een straat met meerdere gezichten: volks, behulpzaam, gastvrij, recht voor zijn raap, rauw, wetteloos, een vrijstaat met duistere praktijken. Ook Nel woont er en Nel koopt af en toe speelgoed bij de kringloop. Ze wast die pluchen beren en zet ze op een stoel in de speeltuin. Ze zijn voor kinderen uit de buurt van wie de ouders het niet breed hebben.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.