Volledig scherm
De Leyhoeve wordt gebouwd

Leyhoeve in Tilburg biedt personeel ook opleiding aan (fotoalbum)

TILBURG – Woonlandschap de Leyhoeve is een samenwerking aangegaan met NCVB Bedrijfsopleidingen, onderdeel van het ROC Tilburg. Ze gaan scholing bieden aan herintredende vrouwen die straks een baan hebben bij het woonzorgcomplex.

In november start de eerste groep van 42 vrouwen de driejarige Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). Ze werken vier dagen en volgen een dag in de week les aan het ROC, locatie Wandelbos. Althans voorlopig, want op het terrein aan de Kempenbaan komt het nieuwe Leyhoeve College.

De werving voor medewerkers is inmiddels begonnen. Er is werk voor 150 mensen: 100 voor zorg, 30 in de horeca en 20 bij de facilitaire diensten. De belangstelling voor een baan bij de Leyhoeve is enorm.

Woonlandschap
Intussen is de ruwbouw van het woonlandschap zo goed als klaar en ligt de planning op schema. Op 21 november moet het enorme gebouw worden opgeleverd, zodat vanaf december de bewoners hun intrek kunnen nemen. In de 6 verdiepingen hoge Leyhoeve komen 200 luxe appartementen (allemaal verhuurd), 85 zorgsuites voor mensen met dementie, horecavoorzieningen en winkels, zwembad en wellness, sportfaciliteiten en ook kinderopvang. Het complex is ontwikkeld en gebouwd door Roozen van Hoppe uit Haghorst.

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.