Volledig scherm
Het Tilburgse woonzorgcomplex de Leyhoeve aan de rand van Tilburg. © John Schouten/Beeld Werkt

Leyhoeve in Tilburg nog niet klaar voor bewoning

TILBURG – Een fikse tegenvaller voor zo’n zestig toekomstige bewoners van een appartement in woonlandschap De Leyhoeve in Tilburg. Het enorme nieuwbouwcomplex aan de Kempenbaan heeft enige weken vertraging opgelopen. Pas op 17 december kan de eerste sleutel worden uitgereikt.

"We hadden gedacht dat we het op tijd zouden klaren, maar dat is helaas niet gelukt", erkent initiatiefnemer en bouwer Hendrik Roozen tot zijn grote spijt. "Uiteraard zullen wij alle onkosten vergoeden."

Volgens de ondernemer uit Haghorst zijn door samenloop van omstandigheden de nutsvoorzieningen nog niet werkend. "En zonder gas, water, licht en riolering is het onverantwoord mensen al te laten wonen." De Leyhoeve heeft afgelopen dagen alle gedupeerden op de hoogte gesteld en in allerijl voor tijdelijk onderdak gezorgd, opslag van spullen, opvang en begeleiding en alles wat verder geregeld moest worden.

"Mensen mochten zeggen wat ze wilden. Er zijn er die logeren in het Bastion Hotel en een paar hebben zelfs gekozen voor een cruise over de Middelandse Zee op onze kosten.

Verder is iedereen welkom in ons provisorische restaurant vlakbij op landgoed De Hilverhoeve, waar het personeel voor de bewoners klaar staat", vertelt directeur Laurens van Rij. In het nieuwe woonresort van zes verdiepingen zitten 200 luxe huurappartementen, 85 zorgsuites voor ouderen en vele faciliteiten, zoals horeca, zwembad.

Bekijk ook het fotoalbum over de Leyhoeve in Tilburg.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.