Volledig scherm

Liefdeshangsloten, stukje Parijs in de Piushaven

Vrij 15 feb: Rome, Parijs, Moskou, Stockholm, Tokio en Tilburg. Wat hebben ze gemeen? Geliefden die een hangslot aan een brug (of hek) kluisteren en vervolgens de sleutel over de schouder werpen. Als bezegeling van eeuwige verbondenheid.

door Bas Vermeer

Goed, aan de draaibrug van de Piushaven hangen op dit moment welgeteld zes sloten. Edoch: het initiatief is maar een maand of 'twee drie' oud. Thomas Michielsen kaartte het vandaag aan, naar aanleiding van de blog over Valentijnsdag. Daarin werd opgeroepen om de romantische plaatsen in Tilburg te benoemen (een hele lijst inmiddels).

Michielsen (Pabo-student en barman bij Havana) besloot zelf zo'n romantische plaats te creëren, inspiratie deed hij bij de Pont des Artes in Parijs op. Aan de draaibrug van de Piushaven klonk hij met zijn lief het eerste slot vast, daarna stelde hij vrienden en kennissen op de hoogte. Met de hoop dat het gebruik vanzelf aan bekendheid wint.

Of het kans maakt? Geen idee.

De liefdessloten zijn in ieder geval wereldwijd populair: hier een fotoblog. Het idee ontstond vermoedelijk in het plaatsje Pécs in Hongarije. Daar worden al sinds 1980 door geliefden sloten opgehangen. Niet alleen aan de brug, maar aan alles eigenlijk. Tot ergernis van het gemeentebestuur.

De lente en zomer komen er aan, de tijd van liefde en hangsloten? Over een paar maanden maar eens poolshoogte nemen.

Volledig scherm

Tilburg e.o.