Volledig scherm
Linda Jeekel is vrijwilligster voor de Angst, Dwang en Fobie Stichting. © Nico Snels/BD

Lotgenoten overwinnen samen hun angst- en dwangstoornissen; contactgroep start in Tilburg

TILBURG -  Linda Jeekel leed een paar jaar onder hevige paniekaanvallen. Uiteindelijk kreeg ze weer grip op haar leven. Nu helpt ze lotgenoten met angst- en dwangklachten. ,,De sleutel heb je zelf in handen." 

De landelijk actieve Angst Dwang en Fobie-stichting start eind maart weer met een lotgenotengroep in Tilburg. De vijf maandelijkse bijeenkomsten worden gehouden in wijkcentrum De Heyhoef in de Reeshof. 

Onbegrip en eenzaamheid

De contactgroep is bedoeld voor mensen met ernstige psychische stoornissen zoals paniekaanvallen, vormen van dwang en ook hyperventilatie. Hierop rust nog een taboe, dat vaak leidt tot onbegrip van de omgeving en eenzaamheid voor de betrokkene.  

Als ervaringsdeskundige en vrijwilliger van de ADF-stichting zal Linda Jeekel de Tilburgse groep begeleiden. ,,Ik weet wat mensen doormaken en wil ze graag ondersteunen. Leren hoe ze het beste met hun klachten om kunnen gaan." 

Meer vrouwen dan mannen

In ons land hebben zo'n 1,1 miljoen mensen een angststoornis. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. De grootste groep zijn vrouwen van 25 tot 44 jaar. Van alle Nederlanders heeft 10 procent wel eens een paniekaanval gehad. 

Aanmelden en informatie via www.adfstichting.nl  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.