Volledig scherm
Claudy Wolfs in het ruim van een historisch schip. © Maartje la Haije

Machinekamerconcert: Intiem optreden Tilburgse Claudy in historisch schip Piushaven

TILBURG - Een intiem concert aan boord van een historisch schip in de Piushaven. Dat is de formule van Machinekamerconcert. Het eerste optreden is zaterdag  28 april  in de voormalige stoomsleepboot ELKO met de Tilburgse singer-songwriter Claudy. 

De Elko anno 1927 is één van de 13 historische schepen die in het Piushavengebied een vaste ligplaats hebben. Deze schepen zijn in particuliere handen en worden bewoond. Sporadisch zijn ze toegankelijk voor publiek. Een van die momenten zijn de machinekamerconcerten.

Het optreden van Claudy is  kleinschalig concert voor maximaal 15 bezoekers waarbij de machinekamer van de Elko van binnenuit kan worden ervaren. 

Volledig scherm
Claudy Wolfs © Cludy Wolfs

De Tilburgse singer-songwriter Claudy  speelt persoonlijke luisterliedjes. Ze schrijft Nederlandstalige teksten die recht uit haar hart komen. Ze heeft een onmiskenbare Brabantse tongval. Claudy begeleidt zichzelf op gitaar. 

Claudy Wolfs rondde in 2012-2013 de vooropleiding van de Rockacademie af. Verder volgde ze workshops bij onder andere Stephanie Struijk (Stevie Ann) en Tim Akkerman (ex-zanger Di-rect). 

Zaterdag 28 april, 20.30 uur. reserveren: singersongwriterclaudy@gmail.com

Het is de bedoeling dat de Machinekamerconcerten vaker terugkeren. ,,Streven is een paar keer per jaar", weet organisator Caroline Dochters van Leeuwen. ,,Telkens op een ander schip. Soms in een machinekamer, maar soms ook in het voormalige laadruim of in een vooronder."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.