Volledig scherm
Impressie van de vernieuwe sporthal De Roomley in Udenhout. © Visualisatie: Space Translators.

Make-over voor Udenhoutse sporthal De Roomleij

UDENHOUT - De Roomleij aan de Groenvelde is een 40 jaar oude sporthal: beetje gedateerd, een groot gebouw, dat veel energie verbruikt. Afgelopen jaren onderzochten studenten van Avans Hogeschool de mogelijkheden van isolatie met stro in deze hal. Bewoners oordeelden op de informatieavond donderdag de verbouwplannen over het algemeen matig positief. 

Er zijn zorgen over overlast en bouwverkeer. College van B&W van Tilburg is akkoord gegaan met een ontwerp dat strobouw combineert met aanpak van de buitengevel en de ruimtes in de sporthal. De kantine verdwijnt op de plek waar hij nu is en komt voor de grote zaal, die met de kleine zaal wordt verbonden door gangen, die een doorkijk geven naar buiten. Een bijna drie meter hoge glazen wand zorgt voor lichtinval. 

Daarboven komen biobased gevelplaten, die geïsoleerd worden met stro. Europese subsidie van 350.000 euro maakt dat mogelijk. Op 5 februari komen de plannen, die het energieverbruik met 80% moeten verminderen, in de gemeenteraad. Na april begint de verbouw, die een jaar duurt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.