Volledig scherm
© BD

Man met inbrekerswerktuig op zak moet nog zeven dagen zitten

TILBURG - Op het Louis Bouwmeesterplein in Tilburg heeft de politie dinsdag een 39-jarige Poolse man aangehouden. De man had inbrekerswerktuig bij zich. Eenmaal op het bureau bleek dat de man nog zeven dagen gevangenisstraf had staan.

Een getuige belde in de nacht van maandag op dinsdag de politie omdat hij op de Nazarethstraat twee personen bezig zag die mogelijk een betaalautomaat open probeerden te breken. De daders liepen daarna weg over het Sint Annaplein richting het zomerpark. Kort daarna zagen agenten een man op het Louis Bouwmeesterplein die voldeed aan een van de opgegeven signalementen. 

Tape en kniptangen

De agenten besloten de identiteit van de man te controleren, waarop hij in het Engels vertelde dat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. In de rugzak van den man werd een rol tape, een zaklamp, twee kniptangen, een schroevendraaier en een moer- en dopsleutel aangetroffen. De man werd aangehouden.

Op de betaalautomaat trof de politie geen schade aan. Met een diensthond is naar de andere persoon gezocht, maar deze is niet gevonden. De 39-jarige man is vanwege de nog openstaande gevangenisstraf vastgezet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.