Volledig scherm
De Loc-Hal tijdens de sloop. © Beeld Werkt

Mecanoo ontwerpt interieur bibliotheek in LocHal in Tilburg

TILBURG - Voor het interieur-ontwerp voor de LocHal in de Spoorzone heeft Tilburg het vermaarde bureau Mecanoo gestrikt. Het Delftse architectenbureau ontwierp bibliotheken in New York, Washington en Birmingham. 

Creatief directeur Francine Houben ziet uit naar de opdracht. ,,De hal heeft enorme potentie om een onvergetelijke plek voor Tilburg te worden. We willen een bibliotheek ontwerpen die past bij de stad en haar inwoners, maar die ook aantrekkingskracht heeft voor bezoekers van buiten."

Houben is een grote naam in de internationale architectuurwereld. Ze doceerde aan de universiteiten van Yale en Harvard en is lid van de Akademie der Künste in Berlijn. In 2015 reikte koningin Máxima haar de Prins Bernard Cultuurfonds Prijs uit. 

,,We zijn blij dat Mecanoo met ons de bibliotheek gaat vormgeven", zegt Peter Kok, bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant. ,,Het bureau staat voor de brede betekenis van bibliotheken als plek waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, die nieuwsgierigheid aanwakkert waar je mensen ontmoet en verhalen uitwisselt." Cultuurwethouder Marcelle Hendrickx: ,,Ik ben ervan overtuigd dat deze architect onze ambitie op vorm en inhoud op een prachtige manier gaat samenbrengen."  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.