Volledig scherm
De Hasseltse kapel. © Leon Liebregts

Meimaand bij de Hasseltse kapel gaat muzikaal van start

TILBURG - De meimaand Mariamaand bij de Hasseltse Kapel in Tilburg gaat muzikaal van start. Het gemengd koor Heilige Geest uit Goirle luistert op 1 mei de openingsviering op. 

Die begint om 10.00 uur en wordt geleid door pastoor Frank Lemmens. Om 20.00 uur wordt de meimaand nogmaals muzikaal ingeluid met een Mariaconcert door het Hasselts Gemengd Kapelle Koor met luister- en meezingliederen. Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De Moederdag Openluchtmis is op zondag 13 mei om 11.00 uur en wordt opgeluisterd door gemengd koor De Bron. Elke zondag en op Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag wordt er een bedevaartsmis gehouden om 7.30 uur.

Op donderdag 31 mei is de slotviering om 20.00 uur met zanggroep Broekhoven.

Snoepje

De Hasseltse Kapel (Hasseltplein 7) is de oudste nog bestaande pelgrimsplaats van Tilburg. In de meimaand komen duizenden bezoekers traditiegetrouw naar de kapel om een kaarsje op te steken bij Maria en een snoepje te kopen bij de snoepkramen van de families Cruijssen en Van den Dries.

Op zaterdag, zondag en de feestdagen staat er van 12 tot 17 uur een kraam met devotionalia van Maria O.L. Vrouw van de Hasseltse Kapel, zoals gebedskaartjes met medailles, sleutelhangers en keramiek magneten.

Openingstijden tijdens de meimaand zijn maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 21.00 uur en op zondagen en feestdagen van 7.00 tot 21.00 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.