Volledig scherm
Noordanus stopt per 1 oktober, ruim een jaar voordat hij zeventig wordt en wettelijk niet langer burgemeester kan zijn. © René van der Lee

Met 13 vragen in 13 dagen naar profiel Tilburgemeester

TILBURG - Krachtig bestuurder of liever vooral een persoon in wie Tilburgers zich herkennen? Met 13 vragen in 13 dagen gaat bureau Attacom onder Tilburgers peilen wat voor type de nieuwe Tilburgemeester moet worden.

De Vertrouwenscommissie koos uit vier opties de campagne 'Tilburgemeester' van het Tilburgse bureau. Op maandag 12 juni schotelt het bureau via social media de Tilburgers de eerste van dertien keuze-optie voor. Door een schuifje te plaatsen kunnen ze hun voorkeur aangeven.

Daarnaast bevraagt het bureau met vierkoppige teams mensen op markten en andere hotspots in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout. ,,Er gaan steeds twee raadsleden mee. Er was meteen volop interesse", zegt directeur Otto van der Sanden.

De mening van de stad is de belangrijkste input voor het profiel dat de gemeenteraad op 3 juli vaststelt. ,,Hopelijk komen er, naast open deuren, ook scherpere wensen uit. Het is goed die te kunnen toetsen bij sollicitanten", zegt Peter van Gool, voorzitter van de Vertrouwenscommissie.

Tilburg e.o.