Midi: letters zijn weg, pand volgt

videoTILBURG - Een momentje om bij stil te staan. De letters MIDI zijn donderdagmiddag weggetakeld van het dak van de voormalige bioscoop/theater aan de Heuvelring. Nog voor de zomer wordt naar verwachting het pand gesloopt.

Daarmee verdwijnt een roemrucht stukje Tilburgs historie. Veel Tilburgers zagen hier voor het eerst een film, het politieke debacle rond het 'Adje Theater' leidde later de val in van twee wethouders en een burgemeester. 

De Midi-letters krijgen een plaatsje in de showroom van het nieuwe bedrijfspand van Capi Europe op Vossenberg. Dat wordt vrijdag geopend. Daar staan ook al  honderd stoelen van Midi opgesteld. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
De MIDI-letters worden van het gebouw gehaald. © Beeld werkt

Andere delen van de inventaris hebben een nieuwe bestemming gekregen in Ons Koningsoord (Berkel-Enschot) en in het Jan van Besouwhuis (Goirle). Een nieuw theater in het voormalig dorpshuis Alkeburcht in Roelafarendsveen is blij met de tribune en en een slordige 300 stoelen uit Tilburg.  ,,De twee bekende maskers uit de zaal hebben bij ieder van ons thuis een mooie plek gekregen", zeggen oud-eigenaars Joris Duijsters en Hein Heffels. 

Gevelbeeld

Midi keert met een 'nieuw oud gezicht' wel terug in het stadsbeeld. Architect Ed Bergers heeft het oorspronkelijke gevelbeeld opgenomen in het appartementencomplex met commerciële plint dat de nieuwe eigenaar, René van den Berg, op die plek wil realiseren. ,,Voor de zomer willen we Midi slopen, in het najaar van 2019 hopen we de nieuwbouw af te ronden." 

Volledig scherm
De theaterstoelen zijn al verscheept naar Roelofarendsveen © Stephan Jongerius
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.