Volledig scherm
Cover Quiet 500 van 2016. © Quiet 500

Miljonairs krijgen Tilburgse Quiet 500

TILBURG - Alle miljonairs die in de Quote 500 staan krijgen deze week een exemplaar van de Quiet 500, de Tilburgse armoedeglossy die schuurt. Ook gaan er exemplaren naar de Top 100 Jonge Miljonairs, de lijst die Quote eerder dit jaar publiceerde.

Alle miljonairs krijgen ook een brief waarin zij worden uitgedaagd mee te denken over oplossingen om armoede te verlichten. De brief is medeondertekend door Dirk Lips en Harry Hilders, de twee Quote-miljonairs die de Quiet Community hebben opgericht.

Quiet Community
De eerste editie van de Quiet 500 verscheen in 2013. Het blad inspireerde Dirk Lips en Harry Hilders tot het oprichten van de Quiet Community, een marktplaats zonder geld waar halen, brengen en delen centraal staan. Begin dit jaar startte een pilot in Tilburg. Het concept won dit voorjaar een Dutch Interactive Award en onlangs de Social Innovation Award 2016.

De Quiet Community (ICT en draaiboek) wordt begin 2017 gratis beschikbaar gesteld aan andere grote steden en regio’s.

Quiet 500
De tweede editie van de Quiet 500 verscheen dit jaar op 17 oktober, Wereldarmoededag. Aan het blad werkten veel bekende schrijvers mee, waaronder Herman Koch en Connie Palmen. Van de Quiet 500 met een cover van schuurpapier zijn al meer dan tienduizend exemplaren van verkocht.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.