Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge tijdens een eerder werkbezoek in gesprek met Gerrianne Rozema van het Family Justice Centre in Tilburg. © Ben Ackermans

Minister kiest Tilburg voor campagne Kansrijke Start kinderen

TILBURG - Tilburg is woensdag de plek waar CDA-minister Hugo de Jonge Kansrijke Start lanceert: een landelijk programma om te zorgen dat kinderen veilig kunnen opgroeien. 

Dat gebeurt tijdens een symposium in het Sint Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. De Jonge koos niet voor niks voor Tilburg: de regio wordt als voorloper gezien in de aanpak van zorg voor kwetsbare ouders en kinderen. 

De eerste duizend dagen zijn cruciaal voor het leven van een kind. In dat besef begint de zorg in Tilburg al voor de conceptie. Met het programma Nu Niet Zwanger motiveren de GGD Hart voor Brabant en partners ouders die niet goed in staat zijn een kind op te voeden om te kiezen voor anti-conceptie. De aanpak is al overgenomen door de regio's Rotterdam en Nijmegen. Ook de brede coalitie van partijen in de regionale Taskforce Kindermishandeling wordt als voorbeeld gezien.

Sprekers

Sprekers op het symposium zijn woensdag onder anderen wethouder Marcelle Hendrickx (D66, jeugdzorg), Cora Fiedeldeij (gynaecoloog bij Fam - het centrum voor geboortezorg en kindergeneeskunde in het Sint Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) en Connie Rijlaarsdam (GGD Hart voor Brabant). Ook ouders vertellen hun verhaal en delen lessen. 

Tilburg e.o.