Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © BD

Moeder en dochter vrijgesproken voor witwassen oorbellen, horloges en geld

BREDA/TILBURG – De rechtbank Breda sprak gisteren een moeder uit Tilburg en haar dochter vrij van het witwassen van oorbellen, horloges en geld. Even daarvoor had officier van justitie Roy Nanhkoesing de rechter gevraagd de verdachten vrij te spreken.

Het begon met een nichtje dat bij de politie een boekje open deed over haar criminele familie. Een huiszoeking bij de 67-jarige M.S in Tilburg en haar 44-jarige dochter H.S. in Nieuwegein leverde in augustus 2014 dure horloges, oorbellen en 10.000 euro contant op. Bij de dochter vond de politie ook nog een onklaar alarmpistool.

'Geen bewijs'
De officier liet gisteren direct aan het begin van de zitting weten vrijspraak te vragen. Moeder en dochter werd namelijk verweten dat zij het geld en de spullen verborgen nadat iemand anders het zou hebben gestolen. In het dossier zit daarvoor volgens de aanklager geen bewijs. Bezit van het alarmpistool staat voor hem wel vast, maar hiervoor eiste hij geen straf omdat het wapen al stuk gemaakt was.

Advocaten Menno Buntsma en Bas van Riel vroegen de rechter meteen uitspraak te doen. Vanwege de eis van de officier, maar ook vanwege de slechte gezondheid van de moeder. De rechtbank sprak de verdachten direct vrij voor zowel het witwassen als het hebben van het alarmpistool. Het wapen was namelijk niet goed genoeg onderzocht om vast te stellen wat voor soort wapen het precies was. Omdat de officier geen straf had geëist zag de rechter geen reden het wapen alsnog te laten onderzoeken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.