Volledig scherm
Sooi de C. Hij is veroordeeld voor de moord op Hugo van Houten. © Politie

Moeder kreeg geliquideerde Hugo van Houten terug 'in een doosje'

MOLENSCHOT - Moeder Debbie Kramers kreeg afgelopen vrijdag de spulletjes terug die haar zoon Hugo van Houten bij zich droeg toen hij twee jaar geleden werd vermoord. Leren laarzen, een heuptasje, zijn paspoort en horloge. Alles zat onder het bloed. 

,,Ik heb mijn kind teruggekregen in een doosje'', zegt Kramers. In NRC Handelsblad reageert ze op de veroordeling van moordenaar Sooi de C. uit Tilburg. De C. kreeg vrijdag te horen dat hij 18 jaar de cel in moet. Er was 25 jaar geëist, maar de rechter vond dat te fors. 

ZIE OOK: 18 jaar cel voor 'brute moord' op No Surrender-clubgenoot: eis tegen Tilburger Sooi de C. was 25 jaar

Hugo van Houten werd op 17 augustus 2015 met zeven kogels doorzeefd, vlakbij vliegbasis Gilze-Rijen. ,,Hij is afgeschoten als een hond'', zei de officier van justitie eerder tijdens de rechtszaak. De C. heeft de moord altijd ontkend, maar volgens de rechtbank moet hij het wel gedaan hebben. Hij stond op camerabeelden en er werd DNA van hem gevonden. 

Leeg

De rechtbank oordeelde hard over de moord op Van Houten en de georganiseerde misdaad. Debbie Kramers is daar blij mee, blijkt uit het korte interview vanaf haar vakantieadres. ,,Ik voel me leeg'', voegt ze eraan toe. Het is een nieuwe stap in het rouwproces. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.