Volledig scherm
De foto van Lou Herst, in Opsporing Verzocht. © Opsporing Verzocht

Mogelijk reconstructie in zaak dood Lou Herst

TILBURG/BREDA - Advocaat Nicola van Vliet van een van de twee verdachten van het doden de Tilburgse biljarter Lou Herst wil een reconstructie van de mishandeling op 13 januari. Dat vroeg ze vrijdag tijdens een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Breda.

Na die mishandeling kwam Herst om het leven. Volgens justitie is er sprake van doodslag, volgens de verdediging is er hooguit sprake van mishandeling, mogelijk met de dood tot gevolg. Mogelijk, omdat medici het niet met elkaar eens zijn over de oorzaak van de dood.

De mishandeling gebeurde bij biljartcentrum De Romein in Tilburg, waar alle drie de Tilburgers kind aan huis waren. Herst was in het biljartcentrum aan de Professor Romeistraat die avond en zou vervelend zijn geweest naar de vriendin van een van de twee. De twee verdachten zouden daarna naar hem toe zijn gegaan. Buiten kwam het tot een vechtpartij.

Er is een reconstructie nodig, vertelde Van Vliet, omdat getuigen verschillend verklaren over de vechtpartij en omdat ook de twee verdachten weer een ander verhaal hebben. Onder meer moet bekeken worden wat diverse getuigen überhaupt hebben kunnen zien vanaf hun positie in het poolcentrum.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.