Volledig scherm
PREMIUM
Een uitzending van Peter R de Vries in 2010 leidde uiteindelijk tot de aanhouding van Johan L. © Still YouTube

Moordenaar Willy van Wanrooy die enkelband doorknipte, komt alsnog vrij, mét nieuwe enkelband

BREDA/TILBURG - Johan L., in 2013 veroordeeld voor de moord op Tilburger Willy van Wanrooy, komt volgende week donderdag vrij. De moordenaar kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling zijn enkelband doorknipte en weken onvindbaar bleef. Hij moest toen (na zijn nieuwe aanhouding in maart) vier maanden terug naar de gevangenis. 

De rechtbank in Breda stelde donderdag als voorwaarde dat de 44-jarige Tilburger zich meldt bij de reclassering en zich ambulant laat behandelen bij de GGZ. Ook mag hij niet in Tilburg komen en moet hij een enkelband dragen.

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.