Volledig scherm
© Thinkstock

Motoragent achtervolgt dronken bestuurder zonder rijbewijs door Tilburg

Tilburg - Een 26-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag na een korte achtervolging aangehouden in Tilburg. Hij reed zonder rijbewijs en had te veel gedronken.

Een motoragent zag de bestuurder rond 01.05 uur op de Schouwburgring door een rood verkeerslicht rijden. Hij volgde de auto voor een controle. De bestuurder reed echter met hoge snelheid door de wijk Korvel, deed de verlichting uit en negeerde een stopteken. Onderweg maakte hij meerdere verkeersovertredingen en zorgde hij voor een gevaarlijke situaties voor medeweggebruikers. 

Bij het Conradhof ging de man de auto uit en verstopte hij zich. Agenten vonden de man uiteindelijk in de Paterstraat en arresteerden hem. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en een ademanalysetest wees uit dat hij te veel had gedronken. 

De man zit vast voor verhoor. 

  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.