Dalla Alessa en Ramadan Ali in de Wereldkeuken van het Ronde Tafelhuis in Tilburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Dalla Alessa en Ramadan Ali in de Wereldkeuken van het Ronde Tafelhuis in Tilburg. © Joris Knapen/Pix4Profs

Na de aardbeving serveren Dalla en Ramadan Syrische maaltijden in Tilburg: ‘Als ik thuis zit en tv kijk, moet ik huilen’

TILBURG - Terwijl ze hun telefoons nauwlettend in de gaten houden, serveren ze in Het Ronde Tafelhuis in Tilburg maaltijden uit hun geboorteland Syrië. Familie van vrijwilligers Dalla Alessa en Ramadan Ali wonen in het door de aardbeving getroffen gebied. ,,De mensen hebben het heel moeilijk.”

 1. Met voetbaltas vol ervaring is Romano ter Linden van toegevoegde waarde voor BE'79

  Met voetbaltas vol ervaring is Romano ter Linden van toegevoeg­de waarde voor BE'79

  Als zestienjarig jochie mocht Romano ter Linden bij FC Eindhoven Futsal zijn debuut maken in de UEFA Champions League. Kort daarna ontving hij een uitnodiging voor Jong Oranje. Een talent leek tot wasdom te gaan komen. Zijn zaalvoetbalcarrière werd echter in de knop gebroken. Tegenwoordig speelt de geboren Eindhovenaar bij eredivisionist BE’79 in Berkel-Enschot. ,,Soms gaat het zo”, relativeert de taxateur van beroep.
  Berkel-Enschot
 2. Enclaves, werelderfgoed, smokkelaars, landlopers en prachtige natuur dus zeg niet langer Land van Mark en Merkske maar wel Grensvallei: “Dit is zo’n unieke regio in Vlaanderen”
  PREMIUM

  Enclaves, werelderf­goed, smokke­laars, landlopers en prachtige natuur dus zeg niet langer Land van Mark en Merkske maar wel Grensval­lei: “Dit is zo’n unieke regio in Vlaanderen”

  Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Merksplas en Hoogstraten. Samen vormen ze een meer dan unieke regio die het ontdekken waard is. Op toeristisch vlak werkten ze al samen onder de naam Land van Mark en Merkske, maar die naam dekte absoluut niet de lading. Voortaan gaan ze door het leven als Grensvallei. “De enclaves, UNESCO Werelderfgoed, de themawandelingen: deze regio heeft zovéél te bieden”, klinkt het.
  Baarle-Nassau