Volledig scherm
Lorenzo Perosi © basiliek oosterhout (collectie)

Na Perosistraat, nu De Mis van Perosi in Tilburg

TILBURG - Het ensemble is vrij  nieuw, de ambitie is groot. Les Compagnons de La Vie werkt aan een grote uitvoering van De Mis van Perosi. ,,In 2020. Dat kan straks onze eigen Tilburgse Passion worden", aldus zanger Mario de Kort.

De Kort is eigenaar van wijnlokaal Leven en zelf een begenadigd amateur operazanger. De zangers en zangeressen van het zevenkoppige koor kennen elkaar van Leven en hebben een achtergrond bij andere koren.  'Va Pensiero', staat op het repertoire,  ook 'Sperate o Figli' (beide uit opera 'Nabucco' van Verdi). Dirigent is Tilburger Iskandér Zalialdinov. 

Vertrouwd

,,Tilburg is vertrouwd met De Mis van Perosi", zegt De Kort. ,,Voor koorzangers is het een begrip. In Tilburg is een straat vernoemd naar Lorenzo Perori, de Italiaanse componist die leefde van 1872  tot 1956. Alleen  in Milaan is nog een straat met zijn naam. Verder heb ik er geen kunnen ontdekken."

De Kort wil De Mis van Perosi (de werkelijke titel is La Passione di Cristo secondo S. Marco)  in Tilburg opvoeren met een groot ensemble. Hij wil daarvoor samenwerken met koren in de stad. Twee jaar denkt hij nodig te hebben om het project rond te krijgen. In 2020 moet de uitvoering zijn. In de Heikese kerk of de kerk van de Heuvel.

Les Compagnons de La Vie geeft zondag 28 oktober(13.30) een concert bij Wijnlokaal Leven en zondag 11 november (12 uur) bij Theater de Boemel. 

Tilburg e.o.