Volledig scherm
© Janneke de Vries/OpGroeneVoet

Na Schonste Stròtje nu ook Schonste Geveltje van Tilburg

TILBURG - Na een succesvol eerste jaar voor het Schonste Stròtje, met veertig deelnemers en de Dionysiusstraat als winnaar richt organisator Janneke de Vries van stichting OpGroeneVoet zich naast straten ook op de geveltuintjes.

De Vries hoopt op een verdubbeling van het aantal deelnemers aan het Schonste Stròtje. Deelnemers kunnen zich tot eind maart opgeven. In april wordt dan de 'kale' foto gemaakt als de stad op haar grijst is. Half juni wordt het groene resultaat gefotografeerd en gepubliceerd op social media, waarna Tilburgers kunnen stemmen.

Vorig jaar zijn er meer dan 170 geveltuintjes aangelegd in samenwerking met de gemeente, die daar een regeling voor heeft opengesteld. Via OpGroeneVoet hebben veel deelnemers van die regeling gebruik gemaakt.

  1. Zo keek de familie Mutsaers naar Herrie in de Druiventros: 'Mijn man voelt zich voor gek gezet'

    Zo keek de familie Mutsaers naar Herrie in de Druiventros: 'Mijn man voelt zich voor gek gezet'

    BERKEL-ENSCHOT - In de RTL-serie 'Herrie in de Druiventros' gaat de familie Mutsaers uit Berkel-Enschot volledig voor schut. De grote finale die woensdagavond werd uitgezonden trok bijna 800.000 kijkers. ,,Ik lig er niet wakker van, wat ze knippen en plakken”, zei dochter Janny in november in een interview met het Brabants Dagblad. Daarin blikken zij en haar man Rob terug op de tijd waarin de camera's hen volgden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.