Volledig scherm
De vier verdachten © Bureau Brabant

Namen genoemd bij homogeweld in Tilburg: 'Jongens sloegen man in elkaar omdat hij homo is'

UPDATETILBURG – De 45-jarige man uit Tilburg die begin augustus tijdens een uitgaansavond uit het niets in elkaar werd geslagen, is slachtoffer geworden van homogeweld. Daar gaat de politie van uit, zegt een woordvoerder tegen het Brabants Dagblad. Vermoed wordt dat de jongens de man te grazen namen omdat hij homoseksueel is.

Inmiddels zijn er bij de politie acht tips binnengekomen. Daarbij zijn ook namen genoemd, laat een woordvoerder weten.

Wat gebeurde er?

De mishandeling gebeurde in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus. De Tilburger werd na het stappen door een groep van vier jongens achtervolgd en uitgescholden voor ‘vuile homo’.

Tijdens de achtervolging viel het slachtoffer op de grond, waarna de daders met volle kracht op hem in trapten en sloegen. 

De man werd meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt. Met dank aan een behulpzame voorbijganger wist hij te ontkomen.

Tekst gaat verder onder deze foto

Homogeweld

In zijn aangifte verklaarde de man dat de jongens er specifiek op uit waren om iemand die nacht te mishandelen. ,,Volgens hem had bij wijze van spreken ook iemand met een rood petje mishandeld kunnen worden”, zegt de woordvoerder.

Toch beschouwt de politie de mishandeling als homogeweld. De verdachten wisten dat het slachtoffer homoseksueel was. Ze spraken hem daarop aan en scholden hem uit voor 'vuile homo'.

Nooit volledig hersteld

Tijdens de mishandeling brak de Tilburger zijn enkel en zijn schouder op drie plekken. Waarschijnlijk zal zijn schouder nooit meer volledig herstellen.

Vooral de jongen in het blauwe shirt is het slachtoffer bijgebleven.,,Hij had een blik in zijn ogen, zo agressief, die zie ik nog elke nacht voor me", vertelde hij geëmotioneerd in Bureau Brabant.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.