Volledig scherm
De 'Blauwe Engel' van het Spoorwegmuseum in 2014. Dit treinstel is in Tilburg opgeknapt in het kader van het re-integratieproject waarbij in totaal 589 mensen mogelijk in contact zijn gekomen met het giftige chroom 6. © Erik Swierstra / Wikimedia Commons

Nedtrain Tilburg aansprakelijk gesteld voor chroom-6

TILBURG - Nedtrain Tilburg is formeel aansprakelijk gesteld voor mogelijke gezondheidsschade van mensen die museumtreinen hebben opgeknapt. ,,Dit bedrijf was verantwoordelijk voor het technische deel van de revisie en de supervisie", zegt hun raadsman, Rob Milo.

Hij baseert zich op stukken die de gemeente heeft beschikbaar gesteld in het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur. Uit die stukken, tevens in bezit van het Brabants Dagblad, blijkt ook dat een van de treinen hoge concentraties asbest bevatte. Milo wil weten hoe hiermee in de praktijk is omgegaan.

​De gemeente Tilburg werd eerder al aansprakelijk gesteld. ,,Dat blijft zo. De gemeente blijft eindverantwoordelijk voor het hele project en de uitvoering." Milo hoopt onder meer de kans op het openstellen van een coulanceregeling voor oud-medewerkers te vergroten. Hij vertegenwoordigt inmiddels een kleine zeventig mensen.

Lees meer over chroom-6 in ons dossier op bd.nl/chroom-6.

Tilburg e.o.