Volledig scherm
Het imitatie vuurwapen dat in beslag is genomen. © Politie Reeshof

Nepwapen, hennepkwekerijen en cocaïne gevonden bij politieactie in Tilburg Reeshof

UPDATETILBURG - Bij een integrale actie met de gemeente Tilburg en Enexis is de politie woensdag op meerdere strafbare zaken gestuit in de Reeshof. Bij de actie werd uiteindelijk één man aangehouden.

De politie was woensdag ter ondersteuning aanwezig bij de actie van de gemeente, Enexis en vrijwilligers van de zogenoemde Buurttent. ,,De gemeente is in de Reeshof bezig met testen op het stroomnetwerk en verkeerde afnames", vertelt wijkagent Diederik Naaijkens. 

Omdat uit de gegevens van Enexis bleek dat de B- en de S-buurt eruit sprongen qua verbruik, werd er daar vrijwillig gecontroleerd. ,,Enexis heeft altijd toegang tot de meterkast, want het is hun eigendom", legt Naaijkens uit.

Kwekerijen
Uiteindelijk werd in de B-buurt een hennepkwekerij in een woning gevonden en werden er twee tuinen hennepplanten aangetroffen. Eén keer vijf planten en één keer zes planten. Daarover waren volgens de wijkagent ook klachten van geuroverlast binnen gekomen.

Drugs en wapen
In de S-buurt werden zijn ook twee kwekerijen gevonden. Even verderop vond de politie 112,5 gram cocaïne. Dat was naar aanleiding van een telefonische tip die tijdens de actie was binnengekomen. Ook werd er nog een imitatie vuurwapen gevonden, maar waar, dat kon de Naaijkens niet zeggen. Vanwege de privacy wilde hij ook geen uitspraken doen over de straten waar de kwekerijen, het wapen en de drugs gevonden zijn of hoe oud de aangehouden man is.

Alle illegale materialen zijn tijdens de actie in beslag genomen. De politie, gemeente, Enexis en vrijwilligers zijn van 15.00 tot 22.00 uur bezig geweest met de controles.

Volledig scherm
Eén van de hennepkwekerijen die in een binnenruimte werd gevonden. © Politie Reeshof
Volledig scherm
In een tuin stonden meerdere hennepplanten. © Politie Reeshof

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.