Volledig scherm
Rookverbod bij ETZ. © ETZ Fotografie & Film/Ellen den Ouden

Nergens in ziekenhuis meer roken

TILBURG - In alle locaties van het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis geldt vanaf 30 oktober een totaal rookverbod. Die dag verdwijnt ook de laatste rookplek voor patiënten.

De enige nu nog 'werkende' rookruimte is die van het Elisabeth, helemaal achterin de lange hoofdgang.

,,We sluiten ook die omdat we het roken zoveel mogelijk willen ontmoedigen. We willen hiermee ook het goede voorbeeld geven in de strijd tegen het roken", verklaart ETZ-woordvoerder Wim Pleunis.

Na de jongste maatregel is het in alle gebouwen en de ruimtes onder alle overkappingen op de terreinen van de ETZ-ziekenhuizen voor zowel medewerkers als patiënten verboden te roken. Rokers kunnen alleen buiten terecht op daarvoor aangewezen rookplekken: de zogenaamde rokersabri's. Die staan op dusdanige afstand van de diverse ingangen dat niet-rokers geen hinder ondervinden.

Pleunis: ,,We zetten met het sluiten van de laatste speciale ruimte bewust deze week die laatste stap, in het kader van de antirookcampagne Stoptober. Daarnaast wil het ziekenhuis aansluiten bij het rijksbeleid, dat het aantal rokers wil terugdringen."

Hoewel de rokersruimte voor bezoekers en patiënten in het Elisabeth ver achterin het gebouw lag, bleven niet-rokers hinder ondervinden. Pleunis: ,,Je kunt de rook nu eenmaal niet altijd helemaal binnen die kamer houden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.