Volledig scherm
Bewoners van het buitengebied in Berkel-Enschot zijn het niet eens met de sluiting van twee spoorwegovergangen. © Jan van Esch

Nieuw overleg over verkeer Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - De verkeersontsluiting van Berkel-Enschot en de sluiting van de overwegen bij de Kraan en de Raadhuisstraat worden nog een keer apart besproken in de Tilburgse politiek. Dat zegde wethouder Mario Jacobs (GroenLinks) maandag toe tijdens de raadscommissie vestigingsklimaat.

De beslissing de verkeerssituatie nog een keer onder de loep te nemen, volgt op de inspraak van maar liefst zes inwoners van Berkel-Enschot die een stevig betoog hielden de situatie nog eens te bekijken. De aanleg van een ontsluitingsweg voor Koningsoord langs het spoor, waardoor de twee overwegen zou moeten sluiten, heeft voor hen nogal wat gevolgen

'Verdomd ingewikkeld'
„Het is verdomd ingewikkelde materie. Maar ik wil de regierol die we als gemeente hebben behouden”, snijdt wethouder Mario Jacobs zijn dilemma aan. De gemeente heeft deze rol overgenomen van ontwikkelaar Heijmans om te kunnen sturen ‘op gemeentelijke ambities en doelstellingen’. Hiervoor wordt maximaal 8,5 miljoen euro vrijgemaakt.

Het verkeersvraagstuk wordt nu losgekoppeld van het voorstel over het hele project. Toch geeft Jacobs al een winstwaarschuwing. „In gesprek betekent in gesprek, niet meer en niet minder. We moeten ook de belangen van de mensen in het dorp meenemen. Dat geluid moet in evenwicht zijn.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.