Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwplan komt tegen de rand van de bebouwde kom van Udenhout. © Google Streetview

Nieuw plan voor wijkje Berk&Hout in Udenhout, hoogbouw van de baan

UDENHOUT - Plan Berk&Hout in Udenhout gaat op voor een tweede ronde. Het originele plan met hoogbouw (minimaal vijf lagen), waar buurtbewoners op tegen waren, is van de baan. Hoogstens komt er een appartementengebouw van drie woonlagen.

Wat er wel komt is volgens Triborgh nog niet helemaal duidelijk, maar maandagavond gaf de ontwikkelaar tijdens een informatieavond in het Udenhoutse raadhuis wel enkele contouren aan. Op het 2,5 hectare grote terrein langs de weg van Berkel naar Udenhout komen drie concentraties bebouwing in de sfeer van een boerenerf. Een tegen de bebouwde kom van Udenhout aan, en twee voorbij de rijhal, vanuit Udenhout gezien. Daar komt ook een weg die aansluit op de Udenhoutseweg en naar links en naar rechts een aftakking heeft naar een boerenerf. 

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.