Volledig scherm
stockbd voetbal © Thinkstock

Nieuwe fusieclub heet FC Tilburg

TILBURG - De toekomstige fusieclub waarin NOAD, LONGA en RKTVV per juli samengaan aan de Spoordijk gaat Fusie Club Tilburg, oftewel FC Tilburg, heten. 

De leden verkozen de naam boven TSV (Tilburgse Sport Vereniging) en Tilburg United, de twee andere namen die een speciale commissie uit een groot aantal suggesties had geselecteerd. ,,FC staat voor fusie club, om aan te geven dat de drie clubs samengaan", benadrukt voorzitter Helma Oostelbos. ,,Het staat dus niet voor football club." Al sluit ze niet uit dat het FC daar in de toekomst door velen zo wel 'vertaald' zal worden.

Met de nieuwe naam - waaraan de KNVB haar fiat heeft gegeven - is weer een stap gezet richting het samengaan per 1 juli op het huidige LONGA-complex in Tilburg-Oost. Bij de drie betrokken clubs vinden in de eerste helft van juni algemene ledenvergaderingen plaats waarin de leden moeten instemmen om de fusie te bekrachtigen. Dit wordt, aldus de voorzitter, beschouwd als een formaliteit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.