Volledig scherm
Internationale studenten leren fietsen in de Tilburgse Spoorzone, inclusief 'stuntman' Marc Meeuwis. © Beeld Werkt

Nieuwe internationale studenten in Tilburg 'doen het veilig' op de fiets

TILBURG - De nieuwe aanwas internationale universiteitsstudenten leerde woensdagmiddag veilig fietsen. Dat gebeurde in de Wagenmakerij op de Tilburgse Spoorzone.

Het eerste uitgebreide tweewielerprogramma van de TOP Winter Week moet de nieuwelingen van het tweede semester in het Nederlandse verkeer op weg helpen. Zo blijven de fietsritjes door de stad voor iedereen veilig. ,,Ik heb hiervoor niet eerder op een fiets gezeten”, vertelt Lidia Sidorenko uit Australië. ,,In mijn woonstad Sydney is het daar veel te druk voor. Het is daarom erg nuttig dat we deze workshop krijgen.”

'Mijn fiets is gejat'
De studenten van 52 verschillende nationaliteiten kwamen bijeen in de Wagenmakerij, waar een aan fietsen gewijde muzieklijst opstaat. Zo wordt ‘Feliz Navidad’ vervangen door ‘Mijn fiets is gejat’ en zorgt het nummer ‘Fiets’ van K3 voor een vrolijke noot.

De cursus blijkt nodig na de theorieles van afgelopen maandag. ,,Zestig procent van de deelnemers dacht toen nog dat er op de autosnelweg gefietst mag worden’’, vertelt project coördinator Kim Hendrix. ,,We bieden deze uitgebreide cursus omdat vrijwel al deze studenten uit het buitenland komen. Vijftig ervan hebben nog nooit gefietst en er zijn er nog zo’n honderd met weinig ervaring.”

Tilburg e.o.