Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Nieuwe ronde in gevecht justitie en motorclubs

*UPDATE 09:55 UUR * DEN BOSCH - De Bossche rechtbank is donderdag het decor voor een nieuwe ronde in het gevecht tussen justitie en de outlaw motorclubs. Justitie staat voor de taak om te bewijzen dat de Tilburgse No Surrender-captain Corin Denis een rol speelde in het criminele netwerk dat vorig jaar werd opgepakt in de operatie-Trefpunt.

Denis (37) zit al een half jaar vast in Grave en verwijt justitie dat ze hem alleen maar hebben opgepakt omdat hij een prominent lid is van No Surrender. "Ze pakken me omdat ik wel eens een hesje van een motorclub draag".

In een interview met het Brabants Dagblad liet Denis weten dat hij geen bewaar heeft tegen vermelding van zijn volledige naam. Ook in het recent verschenen boek 'De achterkant van Nederland' komt hij uitvoerig aan het woord, met naam en toenaam.

Party King
Justitie denkt dat Denis betrokken was bij de productie van synthetische drugs. Hij is gesignaleerd bij verhuurbedrijf The Party King in Best, dat volgens het OM een 'roversnest' was waar drugscriminelen hun zaken doornamen. Hij zou ook bemoeienis hebben gehad met het drugslaboratorium aan de Industrieweg in Moergestel, dat op 4 april werd opgerold. Het lab was gevestigd in een autobedrijf. De mannen die de garage runden, staan donderdag ook terecht.

Tilburg e.o.