Bart Naber lanceert ’Otso’
Volledig scherm
Bart Naber lanceert ’Otso’ © John Schouten / Beeld Werkt

Nieuwe vacature-app Otso ziet levenslicht

TILBURG - Otso, de app die wordt aangekondigd als een soort Tinder voor bedrijven, gaat deze donderdag online. Het is een idee van de startende ondernemer Bart Naber (23). Het idee won voor de lancering al de Starterstrofee.

Het idee is simpel. Stel, je zoekt werk. Dan maak je een profiel aan op Otso, inclusief een kleine (elevator) pitch waarmee je jezelf presenteert en een cv. Met jouw profiel kun je op de app door verschillende vacatures swipen. Bevalt een baan je, dan geef je dat aan. De werkgever krijgt dan een melding en ziet direct jouw profiel. Als hij ook enthousiast is, worden werkgever en werknemer met elkaar in contact gebracht.

Grote spelers als Interpolis, Fuji, de Rabobank en ook de gemeente Tilburg gaan vacatures aanbieden op Otso. Naast die gevestigde namen hoopt Naber ook op vele mkb-bedrijven. "Het moet bijvoorbeeld ook interessant zijn voor de bakker om de hoek. Juist voor mkb-bedrijven is het vaak lastig om geschikt personeel te vinden. Zij hoeven dankzij deze app geen dure advertentie meer in een vakblad te zetten.”

Voor werkzoekenden is Otso gratis. Werkgevers moeten betalen om hun vacatures op de app te zetten. "Maar dat is veel minder dan dat ze kwijt zijn met advertenties of een recruitmentsproces”, zegt Naber.

Tilburg e.o.