Volledig scherm

Nieuwe wijk rand Reeshof in Tilburg: 380 woningen

TILBURG - Aan de noordkant van de wijk Dalem in de Reeshof in Tilburg zijn plannen voor de bouw van 380 eengezinswoningen. De woningen komen in een gebied dat Stadsrand Dalem-Noord gaat heten. De gemeente Tilburg wil hiervoor in zee gaan met ontwikkelaar AM.

De nieuwe wijk wordt ontsloten door de Burgemeester Letschertweg, de Dalemdreef, de Reedijkdreef, Renesselaan, Soerendonklaan en de Middeldijkdreef. Tussen de Burgemeester Letschertweg en de woningen komt bovendien een geluidswal. De eerste bouw is voorzien voor 2017.

Veel groen
De gemeente heeft voor ogen dat Stadsrand Dalem-Noord in de toekomst bestaat uit kleine buurtjes met veel groen. De raadscommissie Vestigingsklimaat vergadert op 31 augustus over de overeenkomst tussen gemeente en de Utrechtse ontwikkelaar en over de eerste opzet van het plan. De overeenkomst vloeit voort uit een oude bouwclaim. De gemeente kocht toen grond van AM in wat de wijk Noordoost moest worden. Dat gebeurde tegen een beduidend lagere prijs dan AM had betaald. Als compensatie kreeg de ontwikkelaar de belofte later woningen te mogen realiseren.

Tilburg e.o.