Volledig scherm
De mensen achter de Quiet 500 v.l.n.r. Ralf Embrechts, Bart van Dalen, Hans van Vugt en Rogier Eekelaar. Foto Jeroen de Jong.

Nieuwsmaker BD is voor Quiet 500 ‘de finale’.

TILBURG - Ze noemen het ‘de finale’. De makers van de Quiet 500 namen vandaag de ingelijste pagina van het Brabants Dagblad in ontvangst, waarin groots staat dat ze dé Nieuwsmaker van dit jaar zijn.

De pagina werd overhandigd door Anita de Haas, chef stad- en regioredactie Tilburg.

Nadat in oktober het blad werd uitgebracht, ging het snel. De Quiet was te zien bij grote televisiezenders als RTL, SBS en NOS.
“We zijn overstelpt”, vertelt initiatiefnemer van de Quiet Ralf Embrechts. “Het statement is gemaakt.”

Armoede een gezicht geven, dat is wat ze wilden bereiken met het glossymagazine dat stille armoede aan het licht wil brengen.

Vijf vrouwen die in het blad staan geportretteerd kregen vandaag een verwenmiddag, aangeboden door de eigenares van winkel ‘Blossom Eco Boutique’.
“Ik kan me haast niet herinneren dat ik in een winkel voor mezelf aan het shoppen was. Ik moet ook al een jaar naar de kapper, maar dat gaat financieel gewoon niet. Je denkt eerst aan je kinderen, dan blijft er niets voor jezelf over. Dat we nu zo’n verwenmiddag krijgen is dan ook heel speciaal’, vertelt Rachel Koster.

Of er volgend jaar een nieuwe Quiet 500 komt?
Embrechts: “Daar moeten we het nog over hebben. We sturen eerst een brief naar de Paus en naar de New York Times. Hoe meer aandacht we krijgen, hoe beter. We houden in ieder geval niet op.”

​Tijdlijn Quiet 500:

Bekijk tijdlijn op groot scherm.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.