Volledig scherm
De rechtbank in Breda © BD

OM wil Tilburgse veelpleger laten opnemen in kliniek

BREDA - ,,Al is het alleen maar om de samenleving twee jaar te beschermen tegen deze man, als hij weer zijn verplichte behandeling niet uitvoert.’’ Officier van justitie Reinier van Loon was donderdag glashelder tegen een vervelende Tilburger die al twintig jaar regelmatig de draaideur van de rechtbank in Breda passeert.

Het Openbaar Ministerie wil nu de man twee jaar laten opnemen in een kliniek voor veelplegers, volgens de zogenaamde ISD-maatregel. Nu omdat hij op 24 april zou hebben ingebroken in een bedrijfspand aan de Kwaadeindstraat in Tilburg. Hij stal er volgens Van Loon een computer en een harde schijf. De man zelf ontkent dat. Zijn bloed is echter binnen in het pand gevonden op de glasscherven.

De man heeft een strafblad van 41 pagina’s. Hij heeft al in verschillende hulpverleningstrajecten gezeten, maar brak vele daarvan zelf af. Zelfs als de consequentie was dat hij daarom de gevangenis in moest. De man, die een verleden met verschillende soorten drank en drugs heeft, was zich echter van geen kwaad bewust. ,,De laatste inbraak van mèn, was in 1999.’’ Hij is echter zelfs dit jaar nog veroordeeld voor een soortgelijk feit.

De rechter doet 2 december uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.