Volledig scherm
Ongeluk op A58. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Ooggetuigen dodelijk ongeluk A58 reden dwars door ravage, politie is naar hen op zoek

GILZE - De politie is op zoek naar enkele automobilisten die zeer waarschijnlijk de oorzaak weten van de dodelijke aanrijding op de A58 bij Gilze, afgelopen zaterdag. De bestuurders reden dwars door de brokstukken en hebben vermoedelijk kunnen zien hoe de aanrijding tussen de camper en de Volvo kon gebeuren.

De toedracht van het ernstige ongeluk, waarbij een 48-jarige man uit Roermond om het leven kwam, is voor verkeersspecialisten nog altijd niet duidelijk. Zij onderzoeken op dit moment verschillende scenario's.

Wat vaststaat is dat er in totaal drie auto's bij het ongeluk betrokken waren. De politie is er inmiddels achter dat de bestuurder van een kampeerbusje van Volkswagen op de linkerrijstrook in botsing kwam met een voor hem rijdende Renault Clio. Die camperbestuurder kwam ook in aanraking met een voor hem rijdende Volvo. Hoe dit kon gebeuren, is nog een raadsel.

Als getuige horen

Volgens een getuige reden er kort voor het ongeluk twee auto’s op de vluchtstrook. Het achterste voertuig trok een aanhang- of vouwwagen. De verkeersongevallenanalisten houden er rekening mee dat kort voor de aanrijding automobilisten naar de linkerrijstrook zijn gegaan om hen gelegenheid te geven in te voegen.

De politie is op zoek naar de bestuurders van de voertuigen die kort achter de bij de aanrijding betrokken auto’s hebben gereden, onder andere een grote donkere SUV. Er zijn enkele automobilisten tussen de ravage door weggereden. 

De politie benadrukt dat het de agenten er niet om gaat om deze automobilisten op hun gedrag aan te spreken, maar hen als getuige te horen om erachter te komen wat er precies gebeurd is.

Tilburg e.o.