Volledig scherm
Bert Heerink in de musicalversie War of the worlds © Mark van den Heuvel

Oorlog met Engeland: War of the Worlds gaat voorlopig niet door

TILBURG/OSS - Producent Mike Vullings uit Oss baalt. ,,We waren er voor 98 procent uit. Maar die laatste twee..we zaten net voor de première van War of the Worlds. Ik kan dat risico niet lopen."

Rob van Steen baalt ook. De directeur van Theaters Tilburg had twee avonden in zijn Schouwburg. Vrijdag een met de businessclub, ondernemers uit Midden-Brabant, in totaal 650 man. Plus de uitverkochte première zaterdag met 700 verkochte kaarten. ,,We hebben iedereen afgebeld, maar dit is heel pijnlijk voor me. Het voelt als gezichtsverlies."

De try-outs vorige week in Uden werden eerder al afgelast. Op het laatste moment ontstonden problemen met de Engelse organisatie die de rechten in handen heeft van Jeff Waynes Musical Version of War of the Worlds. Vullings dacht het allemaal prima voor elkaar te hebben. ,,We hebben met Vullings Entertainment ook een productie lopen over Queen. Zo hadden we het nu ook geregeld. We hebben met Buma/Stemra een akkoord over de liedjes. Maar de rechthebbenden menen dat het om een musical gaat en dan hebben ze het recht mee te beslissen over de uitvoering. Ze willen waarborgen over de kwaliteit. Prima, ook daar waren we bijna uit, maar er zijn een paar technische details waar we nog niet uit zijn. Dat gaan we nu komende maanden in alle rust doen. We hebben al een afspraak in Londen waar ook Jeff Wayne bij zal zijn."

Vullings heeft de uitvoering van de rockmusical uitgesteld naar dit voorjaar. In totaal zijn er zestien shows gecanceld. De kosten zijn voor Vullings. Hoe hoog de strop voor zijn bedrijf is, kan hij nog niet zeggen. ,,Er zijn 26 mensen bij betrokken die de komende twee maanden nu geen werk hebben. Iedereen is enorm teleurgesteld nu". 

Tilburg e.o.