Volledig scherm
Joop Hoekstraat gaat voor de vijf kilometer. © Joris Buijs/Beeldwerkt

Op eigen voeten naar finish van Ten Miles

TILBURG - De Tilburg Ten Miles kent veel lopers met een bijzonder verhaal. Oisterwijker Joep Hoekstra is er één van. Ruim een jaar geleden raakte hij bijna zijn voet kwijt bij een bedrijfsongeval, maar zondag staat hij klaar om vijf kilometer hard te lopen.

De dag van zondag 6 september staat al maandenlang rood omcirkeld in de agenda van Joep Hoekstra. „Die afstand van vijf kilometer is misschien kort, maar gezien mijn achtergrond mag ik niet klagen als ik finish”, zegt de Oisterwijker. 30 mei 2014 valt Hoekstra tijdens werkzaamheden op het land tussen het wiel- en de wielkap van een rijdende heftruck. Zijn rechtervoet komt in de mangel en bungelt door de draai alleen nog aan zijn achillespees vast.

De eerste signalen na de operatie waren goed, maar toen de wond ging ontsteken, dreigde opnieuw amputatiegevaar. Na vijf weken ziekenhuis en talloze operaties verder, werd hij wonderbaarlijk genoeg met zijn eigen twee voeten naar huis gestuurd.
Hardlopen was volgens de dokters voor Hoekstra echter uitgesloten, maar eigenwijsheid en doorzettingsvermogen brachten hem bij zijn doelstelling om deel te nemen aan de Tilburg Ten Miles. Zondag verschijnt hij aan de start voor de vijf kilometer, gesteund door veel familie en vrienden.

Lees het hele verhaal met Joop Hoekstra in het Brabants Dagblad van zaterdag

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.