Volledig scherm
De Leyhoeve wordt gebouwd

Opmars ouderenresort Leyhoeve Tilburg al begonnen

TILBURG - Ruim voor de start van ouderenresort de Leyhoeve in Tilburg, is het concept al aan een opmars begonnen. In Groningen staat, vlakbij de Euroborg, een tweede complex op stapel.

In Tilburg omvat het concept van ontwikkelaar Roozen van Hoppe 200 gewone appartementen voor ouderen en 85 zorgsuites voor mensen met gevorderde dementie. Er zijn tal van voorzieningen als een restaurant, fitness, bruin café en zwembad en een kinderkeuken. De eerste bewoners kunnen in december terecht.

De Leyhoeve beoogt de nieuwe standaard te zetten voor huisvesting en zorg voor ouderen. Er komen technologische hoogstandjes op het gebied van domotica en val- en dwaaldetectie. "In zes jaar tijd willen we tien complexen realiseren", zegt directeur zorgprojecten Laurens van Rij. Met verschillende gemeenten wordt gesproken, maar er is ook serieuze belangstelling uit China, Zuid-Korea en Duitsland. "Maar we willen eerst een half jaar draaien in Tilburg."

Al het nieuwe personeel wordt straks getraind in een nog te bouwen opleidingsinstituut aan de Kempenbaan in Tilburg. Nieuwe medewerkers verblijven daar maandenlang intern.

Lees een uitgebreid artikel over de Leyhoeve in Tilburg via Blendle (prijs 25 cent).

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.