Volledig scherm
Tonproater Christel van den Dungen als bruid âĘLies Teelorâę amuseerde zoâęn 200 ouderen in de hal van Interpolis. Tilburger Jack van Boxtel (72) schrok zich het apezuur toen hij door Lies Teelor ten huwelijk werd gevraagd tot grote hilariteit van de oudjes. © Beeld Werkt

Oud ben je pas met een lakentje in een rolstoel: Rotary wil ouderen uit isolement halen in Tilburg

TILBURG - Bij de Interpolis in Tilburg werd zaterdagmiddag de tweejaarlijkse ouderenmiddag gehouden die door de Rotary georganiseerd werd. Bezoekers Jan en Bernadette Engel hebben een leuke middag. ,,Het is altijd fijn als je er even uit kan.”

Aan een van de lange rijen in de welkomsthal van Interpolis in Tilburg zit de zeventigjarige Jan Engel met zijn vrouw Bernadette (65) en zijn zussen Riet (78) en Annie (72). Ondanks dat Engel tijdens deze ouderenmiddag tussen zijn leeftijdgenoten zit, voelt hij zich nog erg jong. ,,Ik fiets nog en doe nog allemaal gekke dingen zoals in een achtbaan gaan bij een pretpark.”

Als de kinderen van het Factorium Podiumkunsten optreden in verschillende dansgroepen, vertelt Engel dat hij niets merkt van het ouder worden. ,,Voel me juist steeds jonger. Ik moet er niet aan denken om nu al in een bejaardentehuis te moeten zitten.” Zijn vrouw Bernadette merkt wel dat ze lichamelijk ouder wordt, maar mentaal is ze nog fris. ,,Mijn lichaam doet niet meer wat ik wil. Daardoor zit ik soms rolstoel omdat ik de lange stukken niet meer kan lopen.”

Jan: ,,Ik duw de rolstoel van mijn vrouw met alle liefde. Ze kan moeilijk accepteren dat ze daar nu in moet zitten maar echt oud word je met een lakentje.” Bernadette vult haar man aan. ,,Als ik het koud heb, wordt me dat aangeboden maar dan voel ik me echt bejaard. Dat wil ik niet.”

Acts
Als de meisjes het podium verlaten, is het de beurt aan tonprater Christel van den Dungen. In haar trouwjurk gaat ze de zaal in en traint de lachspieren van ouderen. Daarna is de Tilburgse zangeres Isabelle Amé aan de beurt. Met haar vrolijke liedjes, zorgt ze voor een beetje vrolijkheid in de zaal.

Tevreden
Een van de organisatoren van de Rotary, de vijfenzestigjarige Hein Kruger, kijkt tevreden terug op deze middag. ,,Het doel is om eenzame ouderen uit hun isolement te halen en een gezellige dag te bezorgen. De 175 bejaarden in deze zaal vinden we via de thuiszorg, woningstichting een vrijwilligers. Het is lastig om deze doelgroep te vinden omdat ze juist zo geïsoleerd en eenzaam zijn. Maar deze middagen zijn en blijven voor alle Tilburgse ouderen.”

Tilburg e.o.