Volledig scherm
© ANP

Oud-burgemeester Tilburg als waarnemer terug in Zaanstad

TILBURG/ ZAANSTAD - Ruud Vreeman is donderdag begonnen als waarnemend burgemeester van Zaanstad. De oud-burgemeester van Tilburg volgt Geke Faber op die daar tot 1 december waarnam.

Zaanstad legde de procedure voor een nieuwe burgemeester stil nadat verschillende kandidaten zich hadden teruggetrokken en er te weinig keus was. De Zaanse politiek kampt met lastige dossiers als de overlast in probleemwijk Poelenburg en het verzet tegen de komst van een groot asielzoekerscentrum. Verwacht wordt dat Vreeman een jaar aanblijft. De bedoeling is de procedure in maart te hervatten.

Midi-affaire
Voor Vreeman is Zaanstad bekend terrein. Hij was er van 1997 tot 2004 al burgemeester. Vervolgens vervulde hij dezelfde functie zes jaar in Tilburg. Hier moest hij eind 2009 vertrekken na een motie van afkeuring in de Midi-affaire. Vreeman heeft zijn functie als Eerste Kamerlid voor de PvdA neergelegd. Van 1 november 2013 tot 2 januari 2015 was hij al waarnemend burgemeester in Groningen. Vreeman is sinds kort ook lid van de Raad van Commissarissen van Willem II.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.