Volledig scherm
Ton van de Ven © Marc Bolsius

Oud-ontwerper Ton van de Ven (71) van Efteling overleden

TILBURG - Oud-ontwerper Ton van de Ven van de Efteling is woensdagochtend vrij plotseling overleden. Hij werd 71 jaar en overleed in het St. Elisabeth Ziekenhuis aan de gevolgen van een hersenbloeding die hem dinsdag trof.

Eindhovenaar Van de Ven ontwierp voor het Kaatsheuvelse familiepark bekende grote attracties zoals het Spookslot, Fata Morgana, het Volk van Laaf en Droomvlucht. Hij werkte nog samen met tekenaar Anton Pieck, werd in 1989 creatief directeur van de Efteling en ging in 2003 met vervroegd pensioen.

In ons dossier over de Efteling is een tijdlijn te bekijken over de geschiedenis van het park. Daar is het werk van Ton van de Ven in opgenomen.

Bekijk hieronder de tweedelige documentaire die gemaakt is over Ton van de Ven (Bron: www.vijfzintuigen.nl).

Volledig scherm
Entree van de Efteling.
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Weterings tevreden over Sinterklaasintocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’
    VIDEO

    Burgemees­ter Weterings tevreden over Sinter­klaas­in­tocht Tilburg: ‘De juiste keuze gemaakt’

    TILBURG - Burgemeester Theo Weterings stelt dat de gemeente Tilburg de juiste keuze heeft gemaakt door de demonstratie tegen Zwarte Piet niet toe te staan langs de route van de Sinterklaasintocht. Hij betreurt het dat een groep tegenstanders de toegestane demonstratie alsnog probeerde te verstoren. ,,Maar je had er niet aan moeten denken als dit incident zich in het centrum langs de route had afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.