Volledig scherm
2015-03-02 21:04:00 AMSTERDAM - Roy Donders op de rode loper tijdens het prijzengala De TV-Beelden. Deze Nederlandse televisievakprijs wordt eenmaal per jaar in 15 categorien uitgereikt aan de beste televisiemakers. ANP KIPPA BAS CZERWINSKI © ANP Kippa

Paillettenprins Roy Donders bijt met nieuwe winkel spits af op Pieter Vreedeplein

TILBURG - Plannen maken, bouwen, verbouwen; het is een drukte van belang aan het Tilburgse Pieter Vreedeplein. De eerste echte opening wordt een primeur voor Roy Donders. Hij heeft aangekondigd in het eerste weekeinde van september van start te gaan op de hoek met de Pieter Vreedestraat (voormalige Bershka).

De toekomst van de Tilburgse Pieter Vreedestraat zelf is nog onzeker. Wereldhave, eigenaar van de nieuwe winkels daar, overlegt erover met Gimbrère die zijn winkel heeft aan de oostelijke, 'dode' kant. ,,Optie is de koppen dicht te bouwen, mogelijk blijft het zoals het is, maar dan met een ander type winkels", zegt Bas Buvelot van Wereldhave.

Proefdraaien

Na Roy Donders volgen de winkelopeningen elkaar snel op. Hudson's Bay en de nieuwe Hema hebben die aangekondigd voor 21 september, al zal de eerste nog even proefdraaien.

Diezelfde maand openen ook de nieuwe Sissy Boy, Costes, Tumble 'n Dry en Coffee Fellows hun deuren aan het plein. Begin oktober starten naar verwachting ook nieuwe winkels in de passage tegenover Hudson's Bay.

De eerste nieuwe namen worden op korte termijn bekend. Eind oktober/begin november gaat ook Sportzaak Decathlon open.

De beoogde renovatie van deze noordkant van het Pieter Vreedeplein laat nog wel even op zich wachten. Daarover wordt overlegd met de oorspronkelijke architect: Bonnell i Gil.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.