Volledig scherm
Met het leggen van een vloerplaat en rood-witte slingers werd het startsein voor de bouw van 43 woningen van fase 2 van Park Centraal gevierd. © Hein Eikenaar/BD

Park Centraal gaat volgende bouwfase in: 43 huizen erbij in de Reeshof

TILBURG - Toekomstig bewoners, de gemeente Tilburg en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM hebben woensdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van 43 woningen aan de uiterste westrand van de Reeshof. Het betreft de tweede fase van Park Centraal. 

Rond een centraal gelegen park van twee hectare over de hele lengte van het gebied komen uiteindelijk 360 woningen, veelal in de jaren 30 stijl. De bouw van de eerste 56 woningen startte eind vorig jaar. De verkoop van de de derde fase is onlangs gestart.

In de tweede fase worden 37 koop- en 6 huurwoningen gerealiseerd, waarvan acht nul-op-de-meterwoningen. Met het symbolisch plaatsen van een vloerplaat door enkele bewoners, wethouder Mario Jacobs en Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM Zuidwest, werd woensdag de bouwstart gevierd.

Naar verwachting worden de  eerste van de 43 woningen begin 2019 opgeleverd.

  1. Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg
    PREMIUM

    Helma (65) en Robertus (70) doorstaan medische hel en belanden bij elkaar op de kamer in ziekenhuis Tilburg

    TILBURG/EINDHOVEN - Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie inging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.