Volledig scherm
Bewoners van de Vogeltjesbuurt bij een wijkwandeling vorig jaar.

Partijen tekenen sociaal convenant herstructurerring Vogeltjesbuurt

TILBURG – Twaalf organisaties hebben vrijdag een sociaal convenant voor de herstructurering van de Vogeltjesbuurt ondertekend.

In het convenant staan afspraken om de grootschalige operatie van sloop en nieuwbouw zo goed mogelijk te laten verlopen en de acties die de organisaties gaan ondernemen.

Zo kunnen bewoners die dat willen, ondersteuning krijgen van een verhuiscoach. Ook zorgt 'Beter Groenewoud' voor een groep vrijwilligers die buurtgenoten kunnen helpen, bijvoorbeeld met het inpakken van de dozen en het schoonhouden van de buurt.

Bewoners hebben aangegeven dat ze graag een plek in de wijk hebben voor gezamenlijke ontmoetingen en activiteiten. Ze willen daar zelf een actieve rol in nemen. Woningcorporatie Tiwos start daarom met bewoners een pilot om te onderzoeken of in het nieuwbouwproject een huiskamerfunctie kan komen.

Het sociaal convenant wordt ondertekend door Tiwos, ContourdeTwern/R-newt, Instituut Maatschappelijk Werk, basisschool Don Sarto, politie, Moedercentrum De Ketting, Beter Groenewoud, de Brede School Groenewoud, Maatschappelijke Ontwikkelingsmaatschappij, GGD en gemeente.

Volledig scherm

Tilburg e.o.