Volledig scherm
© Thinkstock

Patiëntenvereniging Tilburg noemt schrappen cannabisvergoeding ‘onbegrijpelijk’

TILBURG – Het vergoed krijgen van medicinale cannabis door de verzekering is in Nederland niet makkelijk. ,,De eisen voor een vergoeding waren al erg hoog, maar nu wordt het zorgwekkend”, reageert Marian Hutten van de Tilburgse Patiënten Groep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG).

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis gaat de vergoeding volgend jaar namelijk schrappen. En dat is slecht nieuws voor mensen zoals Hutten. De telefoon van PGMCG staat dan ook roodgloeiend. ,,Vooral de terminale patiënten zijn in paniek”, vertelt voorzitter Hutten. ,,Op dit moment zijn er nog wel een paar verzekeraars waar patiënten onder bepaalde voorwaarden terecht kunnen. Maar na het bericht van Zilveren Kruis houd ik m’n hart vast voor de toekomst”, aldus Marian Hutten.

Volgens de zorgverzekeraar heeft recent wetenschappelijk onderzoek de werking van de cannabis niet aangetoond. ‘Om dezelfde reden kiezen wij er voor om het niet te vergoeden vanuit de aanvullende zorgverzekering’, aldus de zorgverzekeraar. ,,Onzin”, zegt Hutten. ,,Er zijn honderden wetenschappelijke onderzoeken die het tegendeel bewijzen."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.